Sneeuwballen gevecht

Bijgewerkt: 21 sep 2020

'Sneeuwballen gevecht' is super simpel, maar wat hebben we onwijs veel lol gehad! Het kan voor vrijwel alle leerdoelen worden ingezet. Denk aan spelling, rekenen, woordenschat, etc. In deze post beschrijf ik een spellingsles.


VOORBEREIDING

Alle kinderen schrijven 2 woorden van de gekozen spellingscategorie op kleine papiertjes (ik heb afvalpapier uit de papierbak gebruikt).

Bijvoorbeeld 'Open/gesloten klankgroepen'.

Om ervoor te zorgen dat de kinderen actief over de spellingscategorie nadenken (en niet gewoon woorden overschrijven), moesten ze een deel van het woord weglaten en een keuze eronder schrijven, bijvoorbeeld:

la___ er

d/dd?


Ikzelf, als leerkracht, heb ook een aantal woorden opgeschreven met afleiders van de categorie, zoals ka__teel (s/ss?), ge__al (t/tt?), etc.


SPELVERLOOP

En nu begint de lol:

Alle kinderen maken een propje van hun papiertje en mogen op elkaar gooien. Natuurlijk even wat afspraken gemaakt:

Vind je het leuk om dit vaker te mogen doen? Laten we dan zorgen dat groep 6 naast ons geen last van ons heeft, denk aan geluid, houd rekening met elkaars gezicht, etc 🙂👍🏻)

De kinderen lopen rond en proberen binnen de tijd zoveel mogelijk verschillende woorden te vinden en foutloos op te schrijven in hun schrift.


That's it!


Eigenlijk waren we dus gewoon bezig met een verkapt spellingsdicteetje, maar de kids vonden het geweldig en wilden direct nog een keer: Perfect! 🙌🏻Veel plezier met spelen!

 ... of is het nou leren?

©2019 door Meester Pieter. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now