Ready-SET-go!

Met dit door meester Otto zelfbedachte spelletje (gebaseerd op het bekende spelletje SET!) leren de kinderen verbanden te leggen tussen procenten, breuken en kommagetallen.

SPELVERLOOP

Op tafel liggen 4 kaarten. Na het aftellen: 'Ready, SET, go!' worden de kaartjes opgedraaid. De spelers proberen elkaar af te troeven door als eerste een setje te vinden. Kan er geen setje worden gemaakt, dan worden er twee kaarten bijgelegd. Zie je een set? Dan roep je: SET! Heb je het goed (dit kun je controleren met de check-kaart)? Dan mag je de kaarten houden.

Het spel eindigt als er geen kaarten meer over zijn. De speler met de meeste kaarten aan het eind van het spel, wint!


In totaal zijn er 16 setjes van twee kaarten te vinden. Setjes kunnen gemaakt worden met kommagetallen (0,2), percentages (20%), breuken (1/5 deel) of met figuren (figuur met 1 van de 5 vakjes ingekleurd).


Je kunt het spel moeilijker maken door als opdracht te geven dat geen setjes van 2 moeten worden gevormd, maar van drie of vier.


DOWNLOAD

Met goedkeuring van meester Otto, kun je de bestanden HIER downloaden.


Meester Otto heeft nog veel meer leuke ideeën, het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op zijn website. Deze vind je HIER.

5 keer bekeken

Veel plezier met spelen!

 ... of is het nou leren?

©2019 door Meester Pieter. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now