Level Up!

Bijgewerkt: 28 sep 2020


Op de kaft presenteert het boek zichzelf als: een praktische gids om bordspellen een extra educatieve dimensie te geven.

Als lezer word je meegenomen op een ontdekkingsreis door, zoals Lies Vermant het zelf beschrijft: ‘de wondere wereld van spellen en leren’. Het hele stijltje van het boek spreekt me erg aan: de vormgeving (illustraties alsof je een spannend verhaal leest), de namen van de hoofdstukken (straks een paar voorbeelden) en de schrijfwijze (vlot en met humor). In het eerste hoofdstuk (Ridders met Vooroordelen) worden sceptische stellingen ten opzichte van de inzet van spellen bij het leren, weerlegd. Ook krijgt de lezer een korte geschiedenisles over hoe spellen al honderden jaren worden ingezet bij het leren, interessant om daar eens over te lezen!


In het tweede hoofdstuk (De roep naar Avontuur) wordt duidelijk wat kinderen van het spelen van spellen zoal kunnen leren. Prettig hierbij is, dat Vermant voortdurend de koppeling maakt tussen het spelen van spellen en de ‘echte’ wereld.


Middenin het boek bevindt zich ‘de schat’: een overzicht van 50 spellen met praktische tips en toepassingen voor de onderwijspraktijk!!

Veel plezier met spelen!

 ... of is het nou leren?

©2019 door Meester Pieter. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now